Læser du med her, går vi ud fra, at du allerede har læst om, hvad Søgemaskineoptimering (SEO) er. Ellers kan du læse om det her.

Gratis SEO? Jo, hvem elsker ikke, når noget er gratis? Med SEO får du værktøjer til at komme op ad Google ‘free of charge’. At komme så højt op på Google som muligt er en prioritet hos alle virksomheder, store som små, men hvordan man kommer markant op ad listen og tættere på side 1 kan virke uoverskueligt for mange. Dette gælder især for dig i den mindre virksomhed, hvor i arbejder på tværs af opgaverne for at få det til at løbe rundt. Det betyder, at der ofte simpelthen ikke er tid til at tage stilling til mere tekniske og tidskrævende opgaver, såsom SEO. Det er en skam, fordi SEO er den absolut mest effektive måde at kravle op i Google på UDEN at skulle slippe så meget som 1 øre.

Afsæt tid til godt indhold

Det er gratis, det er sjovt at lege med, og det virker. MEN, og det er meget vigtigt, at du husker dette: EFFEKTIV SEO TAGER TID! Det er ikke nogen hurtig løsning, og derfor skal man forstå, at det handler om kvalitet i kombination med kvantitet. Nej, for at være helt ærlig er der nogle hurtige løsninger, man kan drage en lille smule fordel af gennem ’teknisk SEO’, hvilket vi kommer til. Først og fremmest skal du tænke på kvalitet sammen med kvantitet. Her kan du tænke: ”Jamen menes der ikke kvalitet over kvantitet? Hvad mener i nu med det?”. Fortvivl ej. Det skal vi nok uddybe her nedenunder.

Der er hurtigt SEO, og der er effektiv SEO

Vi har slået fast, at SEO er en langvarig proces, så når vi bruger udtrykket, ”kvalitet i kombination med kvantitet”, er det for at understrege følgende:

 1. Dit indhold på hjemmesiden skal være informativt og hjælpe dine besøgende med, hvad de søger.
 2. Jo mere kvalitetsindhold du har, jo mere anerkender Google dig, og du opnår en bedre placering.

Der er dog nogle små hurtige løsninger, du kan drage fordel af, hvis du kender til teknisk SEO. Ved at få styr på dine interne og eksterne links, samt størrelsen på dine billeder, kan du gøre en forskel relativt hurtigt ift. din hjemmesides ’helbred’ online. Det, der bringer dig længere op ad ranglisten på den lange bane, er dog dit arbejde med tekstindholdet. Dette er den effektive SEO, og det er her du kigger på struktur, læsevenlighed og andre parametre, der er anbefalet for at øge værdien/brugbarheden af teksten.

Hvis du bruger CMS-systemet, WordPress til at styre din hjemmeside, er udvidelsen (pluginnet) YOAST SEO det førende SEO-plugin. Det fortæller dig nøjagtigt, hvordan du optimerer dine tekster til perfektion og andre ting. Dette kunne være, hvorvidt siden er indekseret korrekt og andet teknisk. Som led i din SEO, er det vigtigt at komprimere dine billeder, og her kan du anvende et væld af gratis værktøjer, såsom:

Billeder er en typisk årsag til, at din side loader langsomt, og ved at komprimere dem, kan du se en markant forskel, hvis du har mange billeder på hjemmesiden. Når nu det er gratis, hvorfor så ikke gøre det? Mængden af kompression er dog naturligvis relativ til, hvor meget du reducerer størrelsen og kvaliteten. Som et lille tip kan du godt reducere store billeder til 80 % i kvalitet. Du vil nemlig ikke kunne se forskellen, såfremt billedet blot skal være på websitet. Her kan du reducere størrelsen på filen yderligere ved også at reducere billeddimensionerne. 

Få fulgt op på, hvad folk søger på

Indhold, som er interessant og hjælpsomt for besøgende, kan tage tid at strikke sammen. MEN det er det hele værd i længden. Derfor kan det betale sig at lave en nøgleordsundersøgelse. Der er værktøjer, som koster penge, og du kan hyre nogle til at lave analysen som en engangsydelse. Men vi elsker ting, som er gratis, og heldigvis er der gratis værktøjer til at hjælpe dig, såsom:

Der er mange flere, og du kan også tage prøveperioder til meget billige penge med de dyrere værktøjer. Disse kan være mere præcise og kraftfulde – heriblandt ahrefs (værktøj til links og meget andet). Fakta er dog, at det godt kan lade sig gøre billigt og endda gratis. Sådan en analyse en gang om måneden for dig i den mindre virksomhed vil være det hele værd. Det arbejde du lægger i det, vil du også kunne høste frugterne af senere.

Du kan have tekster, som er flere år gamle, men som stadig bliver klikket på, da de stadigvæk er hjælpsomme for folk. Derfor kan man sige, at jo flere af disse relevante tekster du har, jo flere point får du i bogen hos Google. Dette fører jo derefter til flere besøg og skulle dermed øge chancen for mere så salg på din hjemmeside eller service. Husk dog at holde dit indhold opdateret, såfremt der sker ændringer i det. Undgå forældet indhold og forældet brugervenlighed. Hvis du har noget gammelt indhold, som ikke er læsevenligt med afsnit, overskrifter etc. går det ud over dens værdi. Dette gælder også, selvom det er meget informativt.

Hvorfor udnytte SEO som mindre virksomhed?

Forestil dig, at du får foretaget en nøgleordsanalyse af, hvad dine kunder søger på. Du ser, at dit hjemmesideindhold rent faktisk ikke besvarer et eneste af de spørgsmål, som er populære, selvom du er ekspert indenfor området. Her falder mange små virksomheder fra. De får nemlig ikke fulgt op på, hvad potentielle kunder søger på. Derfor er det relevant at spørge: “Hvis du så havde haft den viden, ville du så ikke have handlet på det?”

Nu er tid dog en faktor for mindre virksomheder. Det betyder derfor ikke, at du skal slide dig selv op med at skrive indhold konstant. Det er noget, du kan gøre løbende, når du har tid til det, så længe det er informativt indhold. Sørg blot for en gang imellem at få fuldt op på søgeord i din branche. Prøv at være på forkant og hjælp dine besøgende fremadrettet. Så passer det også bedre med den tid, du kan afsætte til det.

1 Kommentar

 1. He Makes Money Online WITHOUT Traffic?

  Most people believe that you need traffic to profit online…
  And for the most part, they’re right!
  Fact is.. 99.99% of methods require you to have traffic.
  And that in itself is the problem..
  Because frankly, getting traffic is a pain in the rear!
  Don’t you agree?
  That’s why I was excited when a good friend told me that he was profiting, but with ZERO traffic.
  I didn’t believe him at first…
  But after he showed me the proof, it’s certainly the real deal!
  I’m curious what your thoughts are.
  Click here to take a look >> https://bit.ly/3mOAfVp
  Please view it before it’s taken down.

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.